Автори: Ана Мълвой, Питър Сноудън, Politico Следвайте Гласове в ТелеграмВисокопоставен американски дипломат,

...
Автори: Ана Мълвой, Питър Сноудън, Politico Следвайте Гласове в ТелеграмВисокопоставен американски дипломат,
Коментари Харесай

САЩ: Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле, дори да не са в интерес на Зеленски

Автори: Ана Мълвой, Питър Сноудън, Politico Следвайте " Гласове " в Телеграм

Високопоставен американски посланик, отговарящ за противодействието на дезинформацията, сподели, че украинският президент Володимир Зеленски би трябвало да бъде по-отворен към разкриването на информация за военната ситуация в Украйна, предава Politico.

Коментарът му беше изработен на фона на засилените съветски офанзиви на фронта и намаляващия интернационален фокус към войната, показва изданието. Военната помощ в размер на 60 милиарда $, която Джо Байдън изиска за разпределяне на Киев, продължава да е блокирана в Конгреса.

Джеймс Рубин, който управлява Центъра за световно ангажиране към Държавния департамент на Съединени американски щати, сподели, че „ от време на време украинското държавно управление се опълчва на свободата на информация, която на нас ни наподобява естествена “.

" Понякога военните кореспонденти оповестяват неща, които не всеки път са в полза на Володимир Зеленски ", продължава той. " Но в една народна власт, в каквато се надяваме и все по-често виждаме да се трансформира Украйна... те могат да схванат, че да има военни кореспонденти, които да отразяват войната, даже и от време на време да има неприятни вести, е доста по-добър вид от следената среда, която Русия е наложила на целия си народ. "

Докато украинските и западните публицисти упорстват за по-голям достъп до фронтовата линия, управляващите в Киев лимитират репортажите от сензитивните зони на спора и отхвърлят по-силна роля на държавното радио и телевизия с претекста, че рестриктивните мерки служат за потушаване на съветските акции за дезинформация.

Рубин обаче изрече догатката, че по-добрият достъп би засилил незабавната потребност на Украйна от повече помощ от съдружниците ѝ. Той добави, че въпреки страната да се " движи в вярната посока ", тя към момента не е " пълноценна народна власт " - с някои неподходящи последствия за потока от информация.

Рубин, някогашен представител на Държавния департамент, съветваше топ дипломата Мадлин Олбрайт по време на спора в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, а по време на работата си в Сената съветваше и сегашния президент Джо Байдън по въпросите на външната политика.

В предаването " Power Play " Рубин разиска и взаимните старания на Съединени американски щати и техните съдружници за битка с потреблението на изкуствен интелект от страна на съперниците в опитите им да популяризират подправени вести. Изследователи в региона на сигурността считат, че основана в Русия интервенция за дезинформация, да вземем за пример, може да е помогнала за основаването на конспирации в обществените медии по отношение на здравето на принцесата на Уелс във Англия, преди тя да разкрие диагнозата си рак.

Запитан за ролята на изкуствения разсъдък в битката с дезинформацията, Рубин отговори: " Вярвам, че сме изправени пред осведомителна война, както от съществуващите технологии, по този начин и подсилена от опцията за дезинформация, генерирана от изкуствен интелект. Единственият метод, по който считам, че можем да се оправим с това, е страните, които имат вяра в свободата на информацията и искат да попречат на Русия и Китай да скапват осведомителната среда, да се обединят в коалиция. 

" Създадохме рамка, дипломатическа рамка за това, която ангажира британците, канадците и Съединени американски щати да работят дружно, с цел да се опитат да се преборят със съществуващото предизвикателство и да измислят метод в средата на ИИ да се уверят, че има маркиране, има воден знак, тъй че хората да знаят по кое време е генерирано от ИИ или не е генерирано от ИИ ", сподели той.

Инфо: politico.eu

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР